Microsoft sistemi

Načrtovanje, vpeljava in podpora

MS Windows

Microsoft je strežniški operacijski sistem Windows Serveustvaril s poudarkom na računalništvu v oblaku, s pomočjo izkušenj iz lastnih podatkovnih centrov po vsem svetu, ki vsebujejo več sto tisoč strežnikov, ki končnim uporabnikom ponujajo več kot 200 različnih storitev v oblaku. Windows Server razširja definicijo strežniškega operacijskega sistema, saj v strežniško okolje dodaja nekaj novih rešitev glede virtualizacije, skladiščenja, mreženja in avtomatizacije. Najnovejše funkcije bodo uporabnikom v pomoč predvsem v smislu večje hitrosti, fleksibilnosti ter razširitve podatkovnih centrov in aplikacij.

MS Exchange

V Exchangeu lahko izoblikujete rešitev po meri glede na svoje edinstvene potrebe, komunikacija bo vedno na voljo, vi pa boste ohranili nadzor. Odločite se za selitev v oblak, uvajanje na mestu uporabe ali upravljajte hibridno uvajanje z nabiralniki, ki so tako v spletu kot na mestu uporabe. V spletnem skrbniškem središču za Exchange, ki je enostaven za uporabo, lahko upravljajte učinkovite zmogljivosti, vključno s funkcijama preprečitve izgube podatkov in nabiralnikov mesta. Z dostopom na osnovi vlog lahko učinkovito upravljate Exchange in dodelujete opravila. S funkcijami arhiviranja, velikimi nabiralniki in pravilniki o hranjenju v Exchangeu lahko uporabniki obdržijo pomembne podatke na enem mestu, vi pa prevzamete nadzor nad shrambo in zahtevami skladnosti.

MS SQL

Strežnik Microsoft SQL je sistem za upravljanje relacijskih zbirk podatkov. Izdelal ga je Microsoft in se zato dobro ujema z ostalimi njihovimi strežniškimi proizvodi. Njegov osnovni programski jezik je Transact–SQL, ki je implementacija standarda ANSI/ISO SQL. Uporabljajo ga tako pri Microsoftu kot tudi pri Sybase. SQL Server običajno uporabljamo v malih in srednjih podjetjih, ki imajo majhne ali srednje velike zbirke podatkov. V zadnjih letih pa so ga začeli uporabljati tudi v sistemih z velimi zbirkami podatkov.

MS IIS


Microsoftov spletni strežnik (Internet Information Services; IIS) je paleta internetnih procesov za strežnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows. Je drugi najpopularnejši spletni strežnik na svetu. Strežniki IIS trenutno podpirajo strežniške storitve s protokoli FTP, SMTP, NNTP in HTTP/HTTPS.MS Hyper-V

Hyper-V temelji na arhitekturi in delovanju rešitev Windows Server Hyper-V z dodajanjem več novih funkcij, ki izboljšujejo prožnost izdelka. Uvajanje virtualizacije v podjetju poveča prožnost izvajanja in upravljanje življenjskega cikla aplikacij. IT strokovnjaki tako uvajajo in uporabljajo virtualizacijo za zmanjšanje delovne obremenitve in zmanjšanje stroškov za nove strežnike. Poleg tega virtualizacija pomeni izvajati povezovanje tehnologij za zagotavljanje zanesljive infrastrukture, ki jo z visoko razpoložljivostjo in hitro odpravo posledic nesreč. Vendar pa kupci želijo več prožnosti. Windows Server Hyper-V zagotavlja večjo prožnost z živo migracije. Živo migracije je povezano z Windows Server Hyper-V in Microsoft Hyper-V Server . Živa migracije Hyper-V omogoča prehod aktivne virtualne stroje iz enega fizičnega gostitelja, ki temelji Hyper-V v drugo brez opaznega prekinitve ali izgube storitve. IT strokovnjaki vse pogosteje uporabljajo žive migracije saj želijo ustvariti dinamično in fleksibilno okolje za IT, ki izpolnjuje vse pomembne poslovne potrebe. Živa migracije zagotavlja jedro tehnologije, potrebne za dinamično uravnoteženje obremenitve, vzpostavitev virtualne mašine, visoko razpoložljivost za virtualizirana obremenitve med fizično računalniško vzdrževanje in manjše porabe energije v podatkovnem centru.